[ úvodní stránka | epizody | herci | galerie | články a rozhovory | různé | multimedia | diskusní fórum | kniha návštěv | odkazy ]

Treat Williams
Tom Amandes
Gregory Smith
Emily VanCamp
Vivien Cardone
Chris Pratt
John Beasley
Debra Mooney
Stephanie Niznik




Emily Van Camp

(* 12.května 1986)

12. května 2004 jí bylo teprve osmnáct a internetový zábavní portál E! Online už ji zařadil mezi šestnáct nejžhavějších hvězdiček uplynulého roku. Odmalinka kouká na filmy s Audrey Hepburn, která se stala jejím největším idolem. Tvrdí, že opravdu dobré filmy se natáčejí ve Španělsku. I když se vysloveně nebrání mít kluka, na nějaký čas se takového nápadu vzdala, protože je jí jasné, že sláva na člověka v tomto ohledu vyvíjí určitý tlak. Narodila se v malém kanadském městečku Port Perry v Ontariu, ale ve dvanácti letech se odstěhovala do Montrealu, protože byla přijata na prestižní baletní školu L'Ecole Superieure de Danse de Quebec. Baletu se věnuje od tří let. Když její sestru Katie, rovněž baletku, obsadili do filmu, Emily ji navštěvovala na natáčení a zamilovala si herectví. Od té doby se objevila v řadě filmů a televizních projektů. Ve třinácti si zahrála mladou Jackie Kennedyovou Onassisovou v autobiografické minisérii Jackie O: A Life Story. Emilyna první velká šance přišla v roce 2002 v seriálu Glory Days. Ta ji dovedla přímo k roli snů v Everwoodu. Rovněž hrála ve filmu Ztracená, který se stal hitem na filmovém festivalu Sundance, a v celovečerním filmu Hra o čas se Samuelem L. Jacksonem. Během letní seriálové přestávky stihla natočit film Kruh 2, kde se objeví po boku Naomi Watts a Sissy Spacek, a v poslední době dokončila ještě film A Different Loyalty, kde si zahrála dceru postavy, kterou ztvárnila Sharon Stone. Když nenatáčí v Utahu Everwood věnuje se mimojiné fotografování a józe.

Chris Pratt (Bright) o ní říká: "Emily byla na svůj věk vždy neuvěřitelně vyspělá. Když začala natáčet Everwood bylo jí patnáct a i tehdy jsem si k ní chodil pro radu. Teď je jí osmnáct Je velmi sofistikovaná. Vždycky byla krásná, ale teď dočista rozkvétá."

Zajímavosti:

  • Měří 173 cm.
  • Ráda fotografuje.
  • Je velká fanynka hokeje, konkrétně Kanadského národního týmu.
  • Umí velmi dobře jezdit na koni.
  • Učí se španělsky.
  • Její nejmilejší domácí mazlíčci jsou velcí psi.
  • Oblíbená část supermarketu je oddělení s mraženým jídlem, kde mají zmrzlinu.
  • Má tři sestry: Katie (22 let), Alison (20 let) a mladší Molly.
  • Žije na předměstí Montrealu.
  • Jeden čas prý chodila s Gregory Smithem (Ephram)

    Kontaktní adresa:

    Marc Hamou
    Rozon Mercer Talent
    2101 Boul St. Laurent
    Montreal, QC H2X 2T5
    Canada

    Filmografie:

  • Kruh 2 (The Ring 2) (2005) .... Emily
  • A Different Loyalty (2004) .... Jen Tyler
  • "Everwood" (2002) TV seriál .... Amy Abbott
  • Hra o čas (The House on Turk Street) (2002) .... Connie
    ... rovněž jako No Good Deed (2003)
  • Spasitel (Redeemer) (2002) (TV) .... Alana
  • "Glory Days" (2002) TV seriál .... Sam Dolan
  • "All Souls" (2001) TV seriál .... "Kirstin Caine", epizoda "Spineless" (# 1.2)
  • "Dice" (2001) TV minisérie .... Johanna Wilson
  • Ztracená (Lost and Delirious) (2001) .... Allison Moller
    ... rovněž jako La Rage au coeur (2001)
    ... rovněž jako Rebelles (2002)
  • "Jackie Bouvier Kennedy Onassis" (2000) TV minisérie .... Jackie Bouvier, 13 let
  • "Radio Active" (1998) TV seriál .... "Becky Sue", epizoda "Bully for You" (# 3.10)
  • "Bojíte se tmy?" ("Are You Afraid of the Dark?") (1999) TV seriál .... "Peggy Gregory", epizoda "The Tale of the Silver Sight: Part 2 and 3" (# 2.2-3)

    .... dle imdb.com a csfd.cz